Zoeken

Marokko gaat strijd aan met antisemitisme en antizionisme

25 januari 2021 - 20:40 - Marokko

©

De Marokkaanse verenging Mimouna heeft een verdrag met het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken ondertekend om antisemitisme en antizionisme tegen te gaan. In oktober heeft Bahrein al een dergelijk overeenkomst ondertekend. Marokko is het tweede Arabische land dat hetzelfde doet.

Het verdrag krijgt ook officieel steun van de regering, meldt JTA. De president van de Mimouna vereniging, E Mehdi Boudra en de Amerikaanse vertegenwoordiger Elan Carr willen de strijd aangaan met antisemitisme. Het was een doel van de regering Trump om niet alleen een normalisatie tussen Arabische landen en Israël te bewerkstelligen, maar ook om de Arabische bevolking het zionisme te laten accepteren.

In een verdrag dat door alle partijen is ondertekend staat dat "alle partijen samen zullen werken om alle vormen van antisemitisme, inclusief antizionisme en het in twijfel trekken van de legitimiteit van de staat Israël, tegen te gaan." Ook verklaren ze alle vormen van haat en intolerantie, zoals islamofobie, te willen bestrijden.

Voor de Marokkaanse ambassadeur in de Verenigde Staten, prinses Lalla Joumala, is de overeenkomst een teken van een lang partnerschap tussen Marokko en de Verenigde Staten in het gevecht tegen alle vormen van intolerantie en het promoten van vrede. De vereniging is in 2007 opgericht door moslims om het behoud van joods erfgoed in het koninkrijk te waarborgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team