Zoeken

Marokko: legendarisch strand Legzira opgeknapt

10 augustus 2020 - 14:20 - Marokko

©

Legzira heeft ongetwijfeld één van de mooiste stranden van Marokko. Het strand wordt echter bedreigd door de oceaan en zal daarom een facelift krijgen.

ALM bericht dat het strand door veel toerisme professionals als één van de mooiste plekken ter wereld wordt beschouwd. Het strand in de provincie Sidi Ifni is daarom ook een echte trekpleister voor toeristen.

Het ministerie van Uitrusting, Transport, Logistiek en Water wil deze kust veilig stellen en heeft daarom een onderzoek besteld naar de stabiliteit van de dijken en andere constructies die de kust moeten beschermen.

Dit onderzoek zal in drie fases over een periode van twee maanden gebeuren en rekening houden met drie waterstanden. Volgens de afdeling is het het doel om de hydraulische stabiliteit van de beschermings- en versterkingswerken te controleren. Naargelang de resultaten van dit onderzoek zullen werken worden verricht om het strand te beschermen.

Het strand van Leghzira is 8 kilometer lang en ligt op 150 kilometer van Agadir en 11 km van Sidi Ifni. Het strand is vooral bekend voor haar natuurlijke rotsbogen en uitzonderlijke zonsondergang.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team