Zoeken

Ryanair onder vuur in Marokko

12 april 2024 - 18:00 - Economie

©

De beslissing van Ryanair om Marokkaanse reizigers te verplichten om binnenlandse vluchttickets te betalen in vreemde valuta in plaats van dirham, zoals vereist door het Ministerie van Transport en Logistiek, blijft voor kritiek zorgen. In het Parlement roept de Haraki-fractie minister Mohammed Abdeljalil op om de rechten van klanten van de Ierse low-costmaatschappij te beschermen.

De controverse over de betaling van binnenlandse vluchttickets in vreemde valuta in plaats van dirham houdt aan. In een vraag aan de Minister van Transport en Logistiek, Mohammed Abdeljalil, stelde de voorzitter van de parlementaire Haraki-fractie, Driss Sentissi, dat "de eerste vluchten van de maatschappij in april 2024 veel vraag hadden van reizigers. Wat reizigers echter stoorde, was de betaalmethode die de maatschappij oplegde voor de aankoop van deze tickets, namelijk betaling in vreemde valuta via internationale creditcards, wat veel klanten van de maatschappij als een misleiding beschouwen."

Lees ook: Marokko stelt ultimatum aan Ryanair

"Na te hebben vastgesteld dat de tickets alleen konden worden gekocht met behulp van Marokkaanse internationale creditcards die gebruikmaken van valutafondsen, heeft het ministerie op 29 maart 2024 de maatschappij aan haar toezeggingen herinnerd en haar verzocht deze zo spoedig mogelijk na te komen", aldus het Ministerie van Transport en Logistiek in een recent persbericht. Op basis van deze bevindingen heeft het departement van Mohammed Abdeljalil "besloten Ryanair toe te staan om haar binnenlandse vluchten gedurende een maand (vanaf zondag 31 maart) uitzonderlijk uit te voeren, om haar de tijd te geven om zich aan haar verplichtingen te houden." Maar parlementslid Driss Sentissi zegt te hebben geconstateerd dat Ryanair zich nog steeds niet aan haar toezeggingen heeft gehouden.

Lees ook: Marokko: nog maar net aangekomen en Ryanair zorgt al voor controverse

"Tickets voor alle maanden van 2024 worden momenteel aangeboden op de online verkoopsite van de maatschappij. Bovendien bevinden duizenden klanten die na april hebben gereserveerd, met name voor het zomerseizoen, zich in een weinig benijdenswaardige situatie, aangezien ze in vreemde valuta hebben betaald", aldus de verkozene. Hij vraagt minister Mohammed Abdeljalil dan ook om opheldering te geven over dit probleem en het Parlement te informeren over de preventieve maatregelen die zijn departement zal nemen om de rechten van klanten van de Ierse low-costmaatschappij te beschermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team