Zoeken

Marokko klaagt Spaanse krant El País aan

20 maart 2014 - 22:46 - Marokko

©

Marokko heeft in Spanje officieel klacht ingediend tegen de Spaanse krant El País. Rabat beschuldigt de krant van het vergoelijken van terrorisme, na de publicatie in september vorig jaar van een filmpje van Al Qaeda, waarin wordt opgeroepen tot de jihad in Marokko.

De klacht werd op 20 december vorig jaar ingediend, twee maanden na de publicatie van het filmpje, maar pas deze week kregen de media de klacht in de handen.

Marokko vindt dat El Pais het recht niet had om het filmpje te publiceren, waarin Al Qaeda in de Islamitische Maghreb aanmoedigt tot geweld tegen Marokko en zijn instellingen.

De krant wordt vervolgd op grond van artikel 579.1 van het Spaanse Wetboek van Strafrecht over het ’verheerlijken van het terrorisme’.

Aan persbureau AFP vertelde El País nog geen bericht van de rechter te hebben ontvangen.

El Pais had een link geplaatst naar de video op de Marokkaanse website Lakome. De hoofdredacteur van Lakome, Ali Anouzla was hiervoor op 17 september gearresteerd. Hij bleef 4 weken in de gevangenis in Salé waarna hij voorwaardelijk werd vrijgelaten tot zijn proces. Hij is aangeklaagd voor het "verontschuldigen en aanzetten tot terrorisme". Zijn website werd geblokkeerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team