Zoeken

Journalist Ali Anouzla voorwaardelijk vrij

25 oktober 2013 - 20:20 - Gemeenschap

©

De Marokkaanse journalist Ali Anouzla is vrijdag voorwaardelijk vrijgelaten. Anouzla was op 17 september in hechtenis genomen voor het publiceren van een video van Al Qaeda op de website Lakome.

Hassan Semlali, zijn nieuwe advocaat, had eerder deze week zijn voorwaardelijke vrijlating gevraagd bij het Hof van beroep van Salé.

De redacteur van Lakome was in september gearresteerd na de publicatie van een artikel met een link naar een video van Al Qaeda op de website van de Spaanse krant El Pais.

Marokkaanse autoriteiten vinden dat Anouzla hierdoor tot geweld en terrorisme heeft aangemoedigd, een misdaad waarvoor hij tot 20 jaar gevangenisstraf kan worden veroordeeld.

Zijn vrienden en een aantal internationale organisaties zoals Amnesty International en Verslaggevers Zonder Grenzen, stellen dat Ali Anouzla wordt gestraft voor zijn kritische uitlatingen over de Marokkaanse autoriteiten.

De Franse en Arabische versies van Lakome staan op stand-by. Anouzla zou de sluiting van de Arabische versie hebben gevraagd. Mede-oprichter Aboubakr Jamai, die de Franse versie verzorgt, weigert dit en zegt dat Anouzla en zijn familie onder druk worden gezet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team