Zoeken

Marokko wil Spaanse imams opleiden

15 september 2017 - 14:00 - Marokko

©

Absessalam Lazar, directeur van het Mohammed VI Instituut voor de opleiding van imams in Rabat, verklaarde in een interview met het Spaanse nieuwsagentschap EFE dat de opleiding van Spaanse imams in Marokko moet worden overwogen.

Volgens Lazar doet Frankrijk, « een meer seculiere land dan Spanje », dat reeds. Frankrijk « heeft besloten om aan de Unie van moskeeën van Frankrijk de vorming van imams toe te vertrouwen om orde te brengen in de religieuze sector ». Lazar stelt dat het voor « Spanje mogelijk is om hetzelfde te doen » en dat het land er « voordeel bij zal hebben ».

Het imam-instituut in Rabat telt ruim 1200 vrouwelijke en mannelijke studenten. Slechts 335 Marokkanen zijn op het instituut ingeschreven. Een vijftigtal studenten komt uit Frankrijk en de rest uit Sub-Sahara Afrika.

Met meer dan 66 professoren krijgen de studenten een opleiding op maat die rekening houdt met de individuele behoeften. Zo moet een Franse student bijvoorbeeld naast religieuze wetenschappen de principes van de seculariteit van zijn land kennen. De docenten komt uit de hele wereld om studenten de geschiedenis, geografie en wetten van hun land van herkomst aan te leren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team