Zoeken

Voedselvergiftigingen en zelfmoord in school in Taza

21 november 2017 - 21:00 - Marokko

©

In een CPEG instituut in Taza waar leerlingen worden voorbereid op de toelatingsexamens voor hoge scholen hebben maandag twintig studenten een voedselvergiftiging opgelopen. Dezelfde dag pleegde een jonge studente in hetzelfde instituut zelfmoord.

Twintig studenten werden kort na in het restaurant van het Charif Idrissi opleidingscentrum onwel. De hulpdiensten werden gewaarschuwd en de slachtoffers werden naar het Ibn Baja ziekenhuis in Tetouan afgevoerd. Allen doen het goed en mochten deze ochtend terug naar het instituut.

Studenten vertelden dat er al maanden werd geklaagd over de slechte kwaliteit van het voedsel in het restaurant van het instituut. Maandag weigerden veel studenten om er ’s ochtends en ’s middags te eten. Enkelen van hen besloten uiteindelijk om er hun avondmaal te nemen. Ze kregen "stinkend gehaktvlees" voorgeschoteld maar dachten niet dat deze levensgevaarlijk zou zijn.

Volgens H24info pleegde een jonge vrouw dezelfde dag zelfmoord door rattengif te slikken. Eerst werd gedacht dat ze als gevolg van de voedselvergiftiging was overleden, maar medische analyses toonden aan dat ze gif had geslikt.

De dirdctie van het instituut weigert op beide zaken te reageren.

Bladna.nl