Zoeken

Marokko gaat 2000 km nieuwe snelwegen bouwen

28 november 2014 - 14:35 - Economie

©

Marokko gaat in de komende 10 jaar 2000 kilometers nieuwe snelwegen bouwen. Dat meldt minister Aziz Rebbah van Infrastructuur, Transport en Logistiek.

De bewindsman kondigde dit dinsdag aan, tijdens de viering van de 25e verjaardag van de Nationale Maatschappij voor Autowegen in Marokko (ADM).

"We werken aan een nieuw netwerk van bijna 2000 kilometer, om het centrum met het zuiden en het noorden van het land te verbinden", aldus de minister. Volgens hem stelt de huidige ervaring zijn afdeling in staat om "goed na te denken over de toekomstige ontwikkelingen". Rebbah voegde er nog aan toe dat de nieuwe snelwegen in samenwerking met de privé sector zullen worden gebouwd.

Marokko heeft momenteel 1511 kilometers autosnelwegen. Dit aantal zal naar 1800 km stijgen in 2016. Marokko zal dan het tweede grootste snelwegennetwerk in Afrika hebben, na Zuid-Afrika.

Volgens de CEO van ADM verbindt het huidig snelwegennetwerk 80% van de industriële installaties, 7 internationale luchthavens, 5 grote havens en 76% van de geclassificeerde toeristische gebieden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team