Zoeken

Marokko: snellere doorgang bij tolwegen

15 oktober 2020 - 15:40 - Marokko

©

De nationale snelwegmaatschappij van Marokko (ADM) wil de doorgang van het wegverkeer in het koninkrijk versoepelen. Tolstations tussen Casablanca en Berrechid zijn inmiddels vernieuwd. Weggebruikers hoeven hier niet meer contant te betalen.

Automobilisten die gebruik maken van de wegen van Casablanca, Marrakech, Agadir en Beni Mellal kunnen nu kiezen voor een tolstation waar je met een zogenoemde Jawal Pass meteen kan doorrijden. De snelwegmaatschappij wil op deze manier met de tijd meegaan door de weggebruikers online te laten betalen. Weggebruikers hoeven dan niet te stoppen om de tol contant te betalen.

Volgens de directeur van het project Omar Sikkal zullen deze tolstations voornamelijk in het zuiden van Marokko worden aangelegd. Om de reisomstandigheden te optimaliseren, raadt Omar Sikkal de automatische betalingsmethode aan, de Jawad Pass, waar weggebruikers zonder extra kosten kunnen doorrijden.

De desbetreffende projecten werden de afgelopen vijf maanden uitgevoerd. Het project heeft het koninkrijk in totaal veertig miljoen dirham gekost, meldt Challenge. De tweede fase van de werkzaamheden is inmiddels in volle gang. In deze fase worden snelweggedeeltes met veel verkeer onderhouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team