Zoeken

Marokko heeft slush fund van 54 miljard dirham

30 augustus 2011 - 22:00 - Economie

©

De nationale instantie voor de bescherming van het openbaar domein in Marokko (INPBPM) en een groep parlementariërs vroegen deze week Salaheddine Mezouar, minister van Financiën, om uitleg over de begrotingsuitgaven, speciale rekeningen voor het huidige jaar genoemd en dat bijna 54 miljard dirham betreffen.

De INPBPM en de parlementsleden willen weten waarom deze "speciale" rekeningen ook wel "zwarte kassen" genoemd, buiten de controle van het Parlement liggen terwijl het over het geld van het volk gaat. Ook zal de minister van Financiën moeten uitleggen wie gebruik maakt van dit geld.

Marokko, dat de afgelopen jaren enorme begrotingstekorten kende, zou enkel een klein aantal financiële problemen hebben als gevolg van de complexe situatie die is ontstaan ​​door de wereldwijde financiële crisis. Dat zei onlangs de woordvoerder van de regering, Khalid Naciri.

Het begrotingstekort zal naar verwachting 6% zijn in 2011, zeggen economen, terwijl Mezouar een tekort verwacht van 5% en de inflatie wil houden op 2%.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team