Zoeken

Marokko berecht ’monster van Fez’ voor 70 verkrachtingen

13 december 2013 - 22:01 - Marokko

©

Een 60-jarige man verscheen enkele dagen geleden voor de rechter in Fez, voor de misbruik van ruim 70 kinderen en vrouwen. De man keerde vijf jaar geleden terug naar Marokko vanuit Frankrijk.

Tijdens een persconferentie werd de vermeende serieverkrachter door zijn slachtoffers, van 6 tot 45 jaar oud, "een monster" genoemd.

Slachtoffers die ermee instemden hun verhaal aan de media te vertellen, legden uit hoe de man zich voor een illegale taxichauffeur voordeed. Eenmaal in zijn auto werden ze naar een afgelegen plek gebracht, verkracht en beroofd.

De man wordt er onder andere van beschuldigd een vrouw te hebben ontvoerd en voor haar 6-jarig dochtertje te hebben verkracht. Een ander slachtoffer, nog minderjarig, vertelde dat ze met een mes was bedreigd en verkracht in het bijzijn van een vriendin.

Door ons gecontacteerde NGO’s schatten op meer dan 80 het aantal slachtoffers van het ’monster van Fez’. Vele vrouwen zwijgen liever uit angst voor de reactie van hun omgevingen.

De man, een polygaam met 2 vrouwen en 11 kinderen, was eerder al veroordeeld voor soortgelijke feiten. Zijn proces gaat door op 27 januari. Ruim 170 verenigingen voor vrouwenrechten gaan die dag voor de rechtbank in Fez betogen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team