Zoeken

Pedofiel krijgt doodstraf in Casablanca

28 november 2013 - 21:14 - Marokko

©

Het Hof van beroep in Casablanca heeft woensdag een pedofiel tot de doodstraf veroordeeld. De man had in 2012 in Mohammedia een 8-jarig meisje verkracht en vermoord.

De 26-jarige pedofiel had het kind in zijn winkel gelokt, waar hij haar verkrachtte. Nadien vermoorde hij haar, sneed haar lichaam in stukjes en dumpte het in een afgelegen veld. Een lokale bron vertelde ons dat de dader dankzij een alerte politieagent was gepakt.

Tientallen families uit Mohammedia reageerden geschokt op de moord van het kindje. Meerdere witte marsen werden kort daarop in de stad georganiseerd.

Een leerkracht van de school waar Meryem ging getuigt: "iedereen herinnert zich een lief meisje met een verlegen glimlach. De leerlingen van de school ’Al Fellah’ zijn doodsbang. Niets zal ooit meer hetzelfde zijn".

Sinds de moord op de kleine Meryem zijn de vreugdekreten van kinderen zeldzaam in de wijk Errachidia, waar ze woonde. Ouders zijn bang en laten hun kinderen niet langer alleen op straat, aldus onze bron.

In oktober had een rechtbank in Agadir ook al een doodstraf uitgesproken voor een pedofiel. De man had in Taroudant een 2-jarig meisje verkracht en vermoord.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team