Zoeken

Marokko: binnenkort seksuele opvoeding op school

23 augustus 2019 - 17:40 - Marokko

©

In Marokko zullen binnenkort lessen seksuele opvoeding op school worden gegeven. Een wet in die zin werd afgelopen donderdag door de regeringsraad gestemd.

Het project is onderdeel van het "Verdrag inzake de rechten van het kind in de islam", aangenomen tijdens de 32e zitting van de Raad van ministers van Buitenlandse Zaken van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking in 2005 in Sanaa.

Door het verdrag te tekenen heeft Marokko zich geëngageerd om seksuele voorlichting in de cursus van de lagere en middelbare school op te nemen.

Artikel 12 van het verdrag bepaalt namelijk dat elk kind in de puberteit recht heeft op een gezonde seksuele voorlichting, waardoor het, volgens de islamitische visie, onderscheid kan maken tussen wat mag en niet mag.

Gedeeltelijk geïnspireerd door het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties uit 1989, garandeert het verdrag aan kinderen het recht op vrije toegang tot een onderwijs dat de waarden van de religie bevordert en hen in staat stelt hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen.

Abdelali Rami, voorzitter van het Forum van Kinderverenigingen, vertelde aan Al Akhbar dat de invoer van lessen over seksuele voorlichting heel positief is. Volgens hem is het echter absoluut noodzakelijk om de pedagogische en morele regels te respecteren, evenals de sociale kenmerken van Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team