Zoeken

Verenigde Staten en Marokko vormen blok tegen Iran

25 oktober 2019 - 13:20 - Marokko

©

De Verenigde Staten en Marokko hebben dinsdag in Washington het gevaar dat Iran en de Iraanse satellieten vertegenwoordigen besproken. De twee landen zijn bereid om alle middelen in te zetten om de invloed van Iran in Afrika te beperken.

Marokko en de Verenigde Staten bespraken de invloed van Iran tijdens de 4e sessie van de strategische dialoog tussen de twee bondgenoten, aldus een gezamenlijke verklaring.

Nasser Bourita, Marokkaanse minister van Buitenlandse zaken, Afrikaanse samenwerking en Marokkanen in het buitenland, en Mike Pompeo, Amerikaanse staatssecretaris, hebben afgesproken om hun samenwerking verder te versterken om de gemeenschappelijke belangen en regionale stabiliteit te beschermen en terroristische groeperingen te bestrijden.

De twee bewindsmannen spraken onder meer over de gezamenlijke inspanningen die moeten worden geleverd in de strijd tegen het terrorisme in Afrika en de maatregelen die moeten worden getroffen om Daesh definitief te verslaan. Beide landen willen daarvoor een gemeenschappelijk veiligheidsplatform oprichten.

Mike Pompeo maakte van de gelegenheid gebruik om Marokko te bedanken. Het koninkrijk is een stabiele bondgenoot en wordt geprezen voor zijn hoofdrol in de wereldcoalitie tegen Daesh.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team