Zoeken

Datum bezoek Russische Premier Dimitri Medvedev aan Marokko bekend

1 oktober 2017 - 18:30 - Marokko

©

De datum van het bezoek van de Russische Premier Dimitri Medvedev aan Marokko staat eindelijk vast. Bij dit bezoek staat veel op het spel voor Marokko.

Dimitri Medvedev zal op 11 oktober een officieel bezoek van drie dagen aan Marokko brengen. De komst van Medvedev volgt op een uitnodiging van regeringshoofd Saâd Eddine El Othmani. Het bezoek van de Russische bewindsman was maanden geleden al door minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken aangekondigd, maar er was toen geen datum vermeld.

Tijdens het bezoek van Medvedev hoopt Marokko de bilaterale betrekkingen te versterken met de ondertekening van meerdere samenwerkingsovereenkomsten op het gebied van energie, industrie, toerisme en landbouw.

Marokko is één van de belangrijkste leveranciers van citrus, tomaten en vis van Rusland. Het koninkrijk streeft ernaar de eerste Arabische en Afrikaanse leverancier van Rusland te worden.

Rusland zou bovendien ook dé keuze​​partner van Marokko kunnen worden voor de ontwikkeling van de energiesector. Op 22 september kondigde de Russische minister van Energie, Alexander Novak, aan dat Gazprom en Novatek vloeibaar aardgascontracten met Marokko wilden sluiten. Hij sprak ook over de interesse van Russische bedrijven voor andere grote gasprojecten in Marokko, waaronder de gaspijpleiding Marokko-Nigeria.

Het is niet uitgesloten dat koning Mohammed VI Medvedev in één van zijn paleizen ontvangt. De monarch had in maart 2016 een staatsbezoek aan Rusland gebracht om de samenwerking tussen de twee landen een nieuw impuls te geven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team