Zoeken

Marokkaanse overheid overweegt onder druk terugkeer naar wintertijd

15 november 2018 - 18:10 - Marokko

©

Twee weken geleden besloot de Marokkaanse regering om de zomertijd het hele jaar te laten doorlopen, maar denkt nu al aan een terugkeer naar wintertijd.

Een besluit over een definitieve terugkeer naar wintertijd zal pas in april worden genomen. Dat bevestigt Mohamed Benabdelkader, onderminister voor de modernisatie van de openbare dienst. De regering heeft volgens de bewindsman een onderzoek besteld over de impact van de zomertijd. Deze zal tussen november 2018 en april 2019 worden uitgevoerd. Pas daarna zal een definitief besluit kunnen worden genomen.

Marokko wordt al dagen geteisterd door demonstraties van leerlingen en studenten die ontevreden zijn met de maatregel en een terugkeer naar wintertijd eisen, dit ondanks een aangepaste uurrooster.

De regering houdt echter vol dat het besluit werd genomen op basis van een onderzoek van een onafhankelijk onderzoeksbureau, waarvan de resultaten begin volgend jaar zullen worden onthuld. Gesprekken zijn tevens aan de gang met economische actoren en het maatschappelijk middenveld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team