Zoeken

Marokko verleent rechtstreekse hulp aan armen

28 januari 2023 - 08:00 - Economie

©

De Marokkaanse regering is van plan elke maand directe financiële steun te verlenen aan alle behoeftige gezinnen. Volgens de regeringswoordvoerder zal deze belangrijkste maatregel nog dit jaar in werking treden. Het kadert in het proces dat het land op gang heeft gebracht om de sociale bescherming te veralgemenen.

Tijdens de persconferentie na afloop van de regeringsraad, maakte Mustapha Baitas de balans op van de maatregelen die in het kader van het initiatief zijn genomen. Hij zei dat de voorafgaande registraties in het Nationaal Bevolkingsregister en het Algemeen Sociaal Register normaal verlopen en dat de regering vanaf het derde kwartaal van dit jaar een idee zal hebben van het aantal getroffen personen.

Lees ook: Marokko: directe hulp voor de allerarmsten

Hulpmiddelen zoals het Nationaal Bevolkingsregister (NPR) en het Algemeen Sociaal Register (ESR) zijn onmisbaar om dit doel binnen de gestelde termijn te bereiken, zei hij. Hij wees er op dat de begroting van het compensatiefonds vorig jaar sterk is toegenomen door de subsidies op basisvoedingsmiddelen.

Lees ook: Marokkaanse huishoudens: regering belooft rechtstreekse hulp

Wat de prijsstijging van bepaalde producten zoals rood vlees en melk betreft, benadrukte de regeringswoordvoerder dat diverse maatregelen zijn genomen om een regelmatige bevoorrading van de nationale markt te waarborgen. Er is een decreet uitgevaardigd waarbij de gewichtsbeperkingen voor de invoer van slachtvee werden opgeheven. Hierdoor kunnen Marokkaanse importeurs nieuwe internationale markten aanboren en de nationale markt bevoorraden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team