Zoeken

Marokko: rechtbank weigert voorwaardelijke vrijlating zus Dounia Batma

20 mei 2020 - 14:40 - Cultuur

©

De rechtbank van eerste aanleg in Marrakech heeft een verzoek tot voorwaardelijke vrijlating van Ibtissam Batma geweigerd. De zus van Dounia Batma blijft voorlopig in de gevangenis.

Ibtissam Batma wordt net zoals haar zus en meerdere andere verdachten vervolgd voor haar vermeende betrokkenheid bij de zaak "Hamza mon bb".

De zussen Batma, modeontwerpster Aicha Ayach en de zakenvrouw Sophia Chakiri zullen op 11 juni dit jaar voor de rechter verschijnen. Dounia Batma wordt vervolgd voor het verspreiden van valse informatie en foto’s zonder toestemming en de frauduleuze toegang tot persoonlijke gegevens. De drie andere verdachten werden ook aangeklaagd voor laster, oplichting, functiediefstal en chantage.

"Hamza mon bb" is de naam van een anoniem account op sociale media, met name Snapchat, Instagram en Facebook, waar sinds 2018 geruchten en valse informatie over Marokkaanse celebs werden verspreid. Meerdere verdachten in deze zaak, waaronder een politieman, werden reeds tot een jarenlange gevangenisstraf veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team