Zoeken

Nieuwigheden "Hamza mon bb" zaak

16 mei 2020 - 18:40 - Cultuur

©

Dounia Batma, haar zus en twee andere verdachten in de zaak "Hamza mon bb" zullen nog tot 11 juni moeten wachten op de behandeling van hun zaak.

De rechtbank van eerste aanleg in Marrakech heeft donderdag besloten om de zaak tot 11 juni uit te stellen. Dat gebeurde op vraag van de advocaten van Dounia Batma, die om medische redenen niet aanwezig was.

De 29-jarige zangeres wordt vervolgd voor haar vermeende betrokkenheid bij de zaak "Hamza mon bb" en wordt verdacht van het hacken en zonder toestemming verspreiden van persoonlijke en soms valse informatie van derden.

Volgens persagentschap MAP vond de eerste zitting van de rechtszaak via videoconferentie plaats vanwege de sanitaire noodtoestand in de strijd tegen de coronavirus pandemie.

Dounia Batma mag de zaak vrij afwachten. Ze betaalde daarvoor een borgsom van 500.000 dirham en moest haar paspoort inleveren om te voorkomen dat ze het land zou verlaten richting Bahrein, waar ze met haar man en dochtertje woont.

De zus van de zangeres, Ibtissam Batma, de Marokkaanse ontwerpster Aicha Ayach, en Sophia Chakiri, 37-jarige bedrijfsleider uit Rabat, worden eveneens verdacht in deze zaak. Alle drie werden in voorlopige hechtenis genomen in de gevangenis van Marrakech.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team