Zoeken

Marokko: desastreus rapport over draagsters in Sebta

18 juli 2019 - 11:20 - Marokko

©

Een delegatie van de Commissie voor Buitenlandse zaken, defensie, islamitische zaken en Marokkanen in het buitenland heeft onderzoek gedaan naar de werkomstandigheden van Marokkaanse vrouwen die goederen vanuit Sebta naar Marokko smokkelen.

Het document toont aan dat deze vrouwen, die dagelijks goederen over de grens smokkelen, het slachtoffer zijn van morele en fysieke intimidatie, vernederingen en geweld.

Het rapport werd dinsdag in het parlement besproken. Niet alleen de werk- en leefomstandigheden van deze vrouwen werden aangehaald maar ook de steeds toenemende smokkel van goederen bij de grensovergang.

Leden van de commissie bevestigden tevens dat de autoriteiten bij de grensovergang samenwerken met de smokkelaars. Ook zijn voedingsmiddelen die via de grens worden ingevoerd, meestal bijna vervallen en vormen daarom een gevaar voor de consumenten.

Meerdere Kamerleden hebben de overheid opgeroepen om een einde te maken aan de smokkel bij Bab Sebta of ten minste maatregelen te treffen om de werkomstandigheden van draagsters te verbeteren door hen sanitaire voorzieningen en schuilplekken tegen de regen te verschaffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team