Zoeken

Opgelet: uren aanschuiven bij grensovergang Sebta!

8 juli 2019 - 15:30 - Marokko

©

Een belangrijke informatie voor Marokkanen die via de haven van Sebta naar Europa willen terugkeren. Bij de grensovergang is het al enkele dagen uren wachten om de enclave binnen te komen.

El Faro de Ceuta vernam van Marokkaanse reiziger over de moeilijke situatie bij de grens. Een van hen vertelde dat hij 12 uur had gewacht om Sebta binnen te komen. Hij had ’s ochtends vroeg zijn hotel in Fnideq verlaten, net nabij de grens, maar bereikte de enclave pas ’s avonds.

"Er zijn drie gangen toegankelijk voor de auto’s, maar bij de politiecontrole worden alle voertuigen naar één enkele gang geleid. Het maakt de situatie onmogelijk", aldus de man aan het blad.

Deze situatie is al dagen aan de gang volgens de krant. Vorige week was de situatie zo onhoudbaar geworden dat de Marokkaanse politie besloot om de grens te sluiten totdat de situatie zou verbeteren.

Wie lange wachttijden wil vermijden kan dus best via de haven Tanger Med de boot naar Europa nemen. De haven ligt op een dertigtal kilometers van Sebta en de doorgang verloopt er momenteel heel vlot.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team