Zoeken

Marokko: radiopresentator geschorst na seksistische opmerkingen

9 juli 2019 - 16:00 - Marokko

©

Adil El Omari, een radiopresentator van Radio Mars, is drie dagen door de zender geschorst omdat hij gemene en seksistische opmerkingen maakte tegen een luisteraarster.

Nadat de jonge vrouw haar mening over de Atlas Leeuwen gaf kreeg ze van El Omari het volgend antwoord: "Hou je bezig met je keuken of ga Choumicha kijken en laat voetbal over aan de kenners. Marokko heeft jouw steun niet nodig."

De luisteraars van de zender reageerden heel ontevreden op deze opmerking. Het is ook niet de eerste keer dat de radiopresentator betrapt wordt op seksistische, racistische of misplaatste opmerkingen. Hij is berucht bij het publiek voor zijn omstreden antwoorden.

De CEO van Radio Mars, Hicham El Khlifi, noemde de opmerking "ontoelaatbaar" en "ondragelijk". Hij bood zijn excuses aan in naam van de zender en besloot Adil El Omari voor drie dagen te schorsen.

De radiopresentator heeft door de ophef gedwongen zijn excuses aangeboden maar weigerde zijn fout te erkennen: "Als de Marokkaanse vrouw mijn opmerking als een belediging heeft beschouwd, dan wil ik me daarvoor verontschuldigen.".

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team