Zoeken

Marokko: programma over Islam geschorst na link tussen kanker en prostitutie

17 maart 2018 - 16:40 - Marokko

©

Het radioprogramma "Din wa Dounia" op Chada FM mag twee weken lang niet uitzenden. Dat heeft de Raad van Audiovisuele Communicatie (CSCA) besloten.

Op 19 januari had een prediker tijdens het programma ondermeer uitgelegd dat het risico op kanker veel hoger lag bij vrouwen die zich prostitueren of overspel plegen.

Als straf zal de zender twee weken lang, in plaats van het programma uit te zenden, een tekst moeten voorlezen over de redenen van de sanctie.

De CSCA hekelt ook het feit dat de zender "de waardigheid van vrouwen" heeft geschonden en heeft gefaald in zijn "verplichting om de stigmatisering van patiënten te bestrijden en geloofwaardige informatie te delen door de bronnen te vermelden". De presentatrice van het programma wordt er tevens van beschuldigd niet te hebben ingegrepen.

Na een heftige antiwesterse tirade en de aanbeveling om de boerka te dragen, legde Abderrahmane Essekach uit dat bij een vrouw, wanneer ze voor het eerst geslachtsgemeenschap heeft, het sperma van haar man in haar vagina wordt geregistreerd. In geval van een buitenechtelijke relatie wordt deze "code" niet herkend en krijgt de vrouw onvermijdelijk baarmoederkanker...

Bladna.nl