Zoeken

Marokkaanse prediker: seks buiten huwelijk veroorzaakt kanker

22 januari 2018 - 19:20 - Marokko

©

Een fkih heeft in Marokko voor ophef gezorgd na zijn uitspraken over vrouwen en kanker. De man was op radiozender Chada FM uitgenodigd en verklaarde dat vrouwen die een buitenechtelijke relatie hadden, systematisch baarmoederkanker kregen.

Soumaya Naamane Guessous, bekende Marokkaanse sociologe, reageerde woedend op haar Facebook account. Ze vertelt in haar bericht dat ze regelmatig naar de zender luistert om fkihs te horen "die een grote invloed hebben op een groot deel van de bevolking". Vrijdagochtend reageerde ze echter geschokt om wat ze hoorde.

Na een heftige antiwesterse tirade en de aanbeveling om de boerka te dragen, legde de fkih uit dat bij een vrouw, wanneer ze voor het eerst geslachtsgemeenschap heeft, het sperma van haar man in haar vagina wordt geregistreerd. In geval van een buitenechtelijke relatie wordt deze "code" niet herkend en krijgt de vrouw onvermijdelijk baarmoederkanker...

De prediker voegde er nog aan toe dat de "idda", periode van 4 maanden en 10 dagen die aan weduwen wordt opgelegd alvorens ze een nieuw huwelijk mogen aangaan, bedoeld is om deze "code te wissen".

Soumaya Naamane Guessous, auteur van meerdere boeken over de seksualiteit van Marokkaanse vrouwen, spreekt dat tegen. De "idda" is bedoeld om de tijd aan vrouwen te geven om te weten of ze zwanger zijn of niet.

De sociologe, ook docente aan de Hassan II universiteit in Casablanca, heeft aan de Marokkaanse autoriteit van audiovisuele communicatie HACA gevraagd om in te grijpen. Ze vraagt ook aan het ministerie van Habous en Islamitische zaken om een betere controle uit te voeren op de toespraken van predikers in de media.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team