Zoeken

Marokko houdt prijzen in het oog tijdens Ramadan

9 juni 2013 - 18:30 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken gaat tijdens de Ramadan meer controle uitoefenen op de voedselprijzen. De regering wil overschrijdingen voorkomen van speculanten, handelaars en leveranciers.

Zoals elk jaar zijn de Marokkaanse huishoudens bezorgd over de beschikbaarheid van voedingsmiddelen tijdens de maand Ramadan. Uit anticipatie hebben de betrokken diensten een meeting gehad op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een aantal maatregelen werden besloten, die de consumenten moeten beschermen tijdens de Ramadan.

In een verklaring geeft Mohand Laenser’s afdeling aan dat er geen tekort wordt verwacht. De belangrijkste consumptieproducten zoals dadels, eieren, melk en tomaten, zullen in overvloed op de markten verkrijgbaar zijn.

Aan lokale autoriteiten werd gevraagd de controles op markten te verhogen. Ook zijn een aantal bewustmakingscampagnes gepland tijdens de Ramadan.

Het agentschap voor Voedselveiligheid heeft gaat tijdens de Ramadan ook meer controles uitvoeren op hygiëne. Handelaars die zich niet aan de hygiëneregels houden mogen strenge sancties verwachten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team