Zoeken

Marokkaanse zenders hebben last van ’tramden’ tijdens Ramadan

17 juli 2013 - 15:02 - Marokko

©

In Marokko is er enige ophef ontstaan nadat de televisiezender Al Maghribia het Maghrib gebed, dat het einde van het vasten aankondigt, op maandag in Rabat te vroeg uitzond.

Duizenden Marokkanen reageerden woedend en voelen zich misleid door Al Maghribia. Van de zender wordt verwacht dat het de door het ministerie van Islamzaken vastgelegde gebedstijden respecteert.

Ook 2M krijgt veel kritiek tijdens de Ramadan, met name door het verborgen camera programma "Jar wa majrour". Mensen die in het programma verschijnen zouden betaalde acteurs zijn.

Zender Medi 1 TV wordt van racisme beschuldigd, vanwege opmerkingen over zwarte mensen uitgezonden tijdens een verborgen camera show op de eerste dag van Ramadan. De Hoge Autoriteit van Audiovisuele Communicatie onderzoekt de zaak.

Zoals elk jaar zijn duizenden Marokkanen ontevreden over de Ramadan programmatie op de Marokkaanse zender. Velen kijken zelfs liever naar talkshows met Benkirane, wiens gevoel voor humor wordt gewaardeerd in Marokko.

De Marokkaanse vereniging voor de rechten van de kijkers, heeft tot een boycot opgeroepen van de zenders Al Aoula en 2M tijdens de Ramadan. De slechte programma’s tijdens de vastenmaand kosten de belastingbetalers namelijk ruim 80 miljoen dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team