Zoeken

Marokko: gratis coronavaccin voor Marokkanen?

17 november 2020 - 15:40 - Marokko

©

De Democratische Confederatie van Arbeiders (CDT) heeft de Marokkaanse regering opgeroepen om beter te communiceren over de aanpak van het coronavirus. Ook hekelt ze de laboratoria en privéklinieken die de crisis aangrijpen om extra geld te verdienen.

De CDT maakt zich zorgen over de gebrekkige communicatie over het vaccinatie-plan en de huidige stand van zaken met betrekking tot het aantal besmettingen in Marokko, meldt de krant Assabah. Ook pleit de confederatie ervoor om het vaccin gratis beschikbaar te stellen aan gezondheidspersoneel en werknemers in andere productie- en dienstensectoren.

Volgens de vakbond moet het ministerie van Volksgezondheid ingrijpen en zorgen dat er voldoende tests beschikbaar zijn om hebzuchtige laboratoria de wind uit de zeilen te nemen. Ook keurt ze het gedrag van privéklinieken af, die volgens hen meer geïnteresseerd zijn in het maken van winst dan in de gezondheid van de burgers.

Volgens vakbondsleden is de overheid verantwoordelijk voor de toename van het aantal besmettingen en het tekort aan ziekenhuisbedden. Ook hekelen ze de fragiele sociale situatie van Marokkaanse arbeiders en andere kwetsbare lagen van de bevolking.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team