Zoeken

Marokko: verantwoordelijke PJD-partij vervolgd wegens medeplichtigheid aan moord

12 december 2018 - 19:00 - Marokko

©

De Marokkaanse justitie heeft besloten om de zaak te heropenen tegen Abdelali Hamieddine, lid van het secretariaat van de PJD-partij, verdacht van medeplichtigheid aan de moord op een student in 1993.

Afgelopen vrijdag besloot de onderzoeksrechter bij het hof van beroep in Fez om de politicus te vervolgen voor "deelname aan moord" op 25 februari 1993.

Rellen braken die dag uit tussen linkse studenten en islamitische militanten aan de Dar El Mehraz universiteit van Fez. Tijdens deze rellen werd Mohammed Ait Ljid Benaissa vermoord. Abdelali Hamieddine werd een jaar later tot 2 jaar in gevangenisstraf veroordeeld voor de moord. Enkele jaren later werd hij echter als slachtoffer erkend door de Equity en Verzoeningscommissie (IER).

In een bericht op Facebook heeft de advocaat van Hamieddine de heropening van het dossier bevestigd en stelt dat "de beslissing van de onderzoeksrechter in strijd staat met de beginselen van de wet".

Mustapha Ramid, PJD-onderminister voor de rechten van de mens, oordeelt tevens dat "niemand mag worden vervolgd of opnieuw gestraft voor een strafbaar feit waarvan hij werd vrijgesproken".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team