Zoeken

Marokko betrokken in paardenvleesschandaal

21 februari 2013 - 13:24 - Economie

©

Marokko is ook betrokken in het schandaal van paardenvlees in diepvriesmaaltijden. Volgens onze bronnen werden Findus-halalproducten uit de schappen gehaald van Marjane, Acima en Carrefour.

De beslissing werd genomen door de Marokkaanse voedsel- en warenautoriteit ONSSA, en betreft halal lasagna bolognese en hachis parmentier. Na onderzoek bleek in deze producten paardenvlees te zijn verwerkt.

Alexandre Guerin, kwaliteitsverantwoordelijke bij Findus voor Frankrijk en Spanje, ontkent. Hij zegt dat halalproducten niet betrokken kunnen zijn, omdat ze worden vervaardigd op een andere "site die voldoet aan de halalnormen".

De Nederlandse zakenman Jan Fasen, baas van een cypriotisch bedrijf, verhandelde het Roemeense paardenvlees. Zijn bedrijf had in Roemenië paardenvlees gekocht en doorverkocht aan het Franse bedrijf Spanghero. Het vlees werd nadien door Spanghero geleverd aan Comigel, diepvriesproducten fabrikant van Findus.

In januari 2012 was Jan Fasen in Nederland reeds veroordeeld tot een jaar gevangenis, voor de verkoop van de nep halalvlees aan Franse groothandels.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team