Zoeken

Marokko opent onder voorwaarden grenzen voor buitenlandse delegaties

28 september 2020 - 16:30 - Marokko

©

De Marokkaanse premier, Saadeddine El Othmani, heeft toestemming gegeven voor de toegang van buitenlandse delegaties tot Marokko, maar hij heeft er wel bepaalde voorwaarden aan gekoppeld.

El Othmani bracht ministers en onderministers op de hoogte van het besluit in een rondzendbrief van 15 september. Naast het uitvoeren van een coronatest voordat ze naar Marokko vertrekken, moeten buitenlandse delegaties dezelfde test nogmaals herhalen vóór elke ontmoeting met Marokkaanse functionarissen.

Sinds begin september heeft Marokko de toegang tot zijn grondgebied vereenvoudigd voor buitenlanders. Nasser Bourita, minister van Buitenlandse Zaken, heeft op 6 september toestemming gegeven voor de toegang tot het koninkrijk voor buitenlanders die niet aan een visum zijn onderworpen en een hotelreservering hebben.

In een brief gericht aan de leden, schrijft Chakib Alj, voorzitter van het Marokkaans ondernemersverbond CGEM, dat buitenlandse handelsdelegaties vanaf 10 september 2020 op bezoek mogen komen bij Marokkaanse bedrijven op eenvoudige uitnodiging van deze. De uitnodiging moeten worden afgedrukt op papier met briefhoofd van het uitnodigende bedrijf.

Voor mensen die gebruik maken van deze flexibiliteitsmaatregelen was tot dusver enkel de uitvoering van een coronatest vereist vooraleer ze aan boord van het vliegtuig mochten stappen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team