Zoeken

Marokko wil inzetten op medische toerisme

14 december 2020 - 16:20 - Economie

©

Marokko gaat inzetten op medische toerisme, nu de ’gewone’ toeristen wegblijven door de wereldwijde pandemie. Volgen Imad Barrakad, voorzitter van het Marokkaans toerismebureau SMIT, kan het koninkrijk rekenen op 300.000 toeristen in deze specifieke doelgroep.

In een persbericht noemt Barrakad de medische toerismebranche veelbelovend. Voor deze specifieke doelgroep zal er een medisch aanbod moeten worden ontwikkeld.

Betrokken partijen die in deze branche de kennis hebben, zullen worden aangetrokken om in de behoeften van dit soort toeristen te voorzien.

Wetsartikel 113-13 uit 2015 geeft aan dat investeerders met een niet-medische achtergrond privéklinieken mogen openen, meldt Barrakad. Om de branche verder te helpen is het belangrijk dat er samen wordt gewerkt met verschillende professionals.

Marokko moet met een medisch infrastructuur komen, zodat het kan concurreren met landen die al langer gespecialiseerd zijn in dit soort toerisme zoals Tunesië, Thailand, Turkije, Mexico, Argentinië en Egypte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team