Zoeken

Marokko gaat de strijd aan met ongecontroleerde verstedelijking

9 november 2020 - 15:40 - Marokko

©

Het ministerie van Landbouw wil de verstedelijking in Marokko beter gaan reguleren om kostbare landbouwgronden te beschermen. Hiervoor heeft het ministerie de opdracht gegeven om regionale landbouwkaarten op te stellen.

Om het verlies van landbouwgrond een halt toe te roepen heeft het ministerie van Landbouw een regionale landbouwkaart opgesteld voor de regio Souss-Massa. Er is voor deze regio gekozen vanwege de "sterke druk op landbouwgrond met veel potentie en de grootschalige projecten die ze huisvesten".

Het ministerie van Landbouw heeft al een aanbesteding uitgeschreven voor een studie om de landbouwkaart van de regio Souss-Massa te ontwikkelen.

De bedoeling van deze operatie is om de reeds bestaande gegevens, procedures en informatiesystemen te identificeren en analyseren om zo een goed beeld te krijgen van hoe de grond in de regio wordt gebruikt. De te beschermen landbouwgrond zal in drie categorieën worden ingedeeld: land met een hoog landbouwpotentieel dat moet worden beschermd, land met een middelgroot landbouwpotentieel dat moet worden beschermd en land met een laag landbouwpotentieel dat geschikt is voor verstedelijking.

De Souss-Massa-regio is een echte economische motor van het koninkrijk, die veel banen oplevert en belangrijk is in de agrifood-industrie. Het is een belangrijke regio voor de productie van saffraan, dadels, henna, rozen en argan die vooral zijn bedoeld voor de export.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team