Zoeken

Marokko vastberaden om onderzeeër te kopen

19 februari 2019 - 18:20 - Economie

©

Marokko gaf in de afgelopen jaren massaal uit om het leger te moderniseren. Dat gebeurde onder meer door de aankoop van raketten en Amerikaanse tanks en door de lancering van twee satellieten.

De buurlanden van Marokko, en voornamelijk Spanje, houden de evolutie van de militaire situatie in het koninkrijk nauw in het oog. Dat vernam El Confidencial van Spaanse legerbronnen. Volgens deze bronnen is de volgende stap van Marokko de aankoop van een onderzeeër.

Ondanks vergevorderde onderhandelingen met meerdere landen heeft Marokko nog steeds geen definitieve overeenkomst gesloten voor de aankoop van een onderzeeër. De bronnen van het blad berichten echter dat Rabat in de komende maanden extra inspanningen zal leveren met name vanwege "de recente aankondigingen van Algerije".

Het buurland heeft onlangs namelijk besloten om twee Russische onderzeeërs van het type 636M te kopen. Algerije heeft bovendien al sinds 2014 onderzeeboten.

Spanje is bezorgd en vreest dat de wapenwedloop tussen de twee Noord-Afrikaanse landen leidt tot een verandering van het machtsevenwicht in de Straat van Gibraltar. Marokko wenst de onderzeeër in Ksar Sghir aan te meren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team