Zoeken

Marokko onderhandelt aankoop onderzeeër

17 juli 2019 - 18:40 - Marokko

©

Marokko zou de aankoop onderhandelen van een onderzeeër aan Portugal. Dat bevestigde de Portugese minister van Defensie. Volgens hem is het koninkrijk "een onderzeeër aan het kopen".

Abdellatif Loudiyi, Marokkaanse onderminister van defensie, bracht enkele dagen geleden een werkbezoek aan Portugal en ontmoette er zijn ambtsgenoot. Tijdens zijn verblijf bezocht de bewindsman de marinehaven van Lissabon en het militaire scheepswerf Alfeite.

Ook wetenswaardig is dat de militaire samenwerking tussen beide landen uitstekend is. Marokko kocht onlangs een fregat en legde een nieuwe marinehaven aan in Ksar Sghir. Beide landen organiseren regelmatig ook gezamenlijke militaire oefeningen op zee.

Defesa bericht dat Marokko en Portugal een "zeer brede maritieme grens" delen en "soortgelijke zorgen hebben over de Atlantische oceaan, met name de strijd tegen de illegale immigratie en het terrorisme". Portugal zal volgens het blad mogelijk ook Marokkaanse militairen aan boord van zijn eigen onderzeeërs opleiden.

Medias24 vernam echter van een Marokkaanse militair expert dat het koninkrijk ten vroegste in 2022 in een onderzeeër zal investeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team