Zoeken

In Marokko gevonden olie is onbruikbaar

18 maart 2014 - 13:39 - Marokko

©

Amina Benkhadra, directrice van de Marokkaanse staatsoliemaatschappij ONHYM, heeft een olievondst in Marokko ontkend. Enkele dagen gelden meldde Genel Energy de vondst van aardolie op zee nabij Tarfaya.

Benkhadra bevestigt wel de ​​ontdekking van zware olie op 2100 meter diepte, maar deze is van slechte kwaliteit en mogelijk onbruikbaar. Analyses moeten nog aantonen of de olie kan worden geëxploiteerd.

Genel Energy zoekt voor Marokko naar olie in de Marokkaanse wateren tussen Tarfaya en Tan-Tan. Tijdens de aankondiging van de financiële resultaten van de groep, bevestigde Genel de aanwezigheid van aanzienlijke oliereserves in Marokko.

Momenteel zoeken 31 bedrijven naar olie in Marokko, in samenwerking met ONHYM. Volgens Amina Benkhadra staat de boring van 27 putten gepland in 2014. Ook zal voor de kust van Agadir een offshore-boring worden uitgevoerd door het bedrijf Cosmos.

Sommige bedrijven hebben de zoektocht naar olie in Marokko opgegeven. Dit is namelijk het geval van de Australische groep Triangle Energy.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team