Zoeken

Marokko kondigt nieuwe identiteitskaart aan

5 oktober 2019 - 14:20 - Marokko

©

Marokko gaat vanaf volgend jaar een nieuwe elektronische identiteitskaart uitgeven. Dat bericht de nationale veiligheidsdienst DGSN in een officiële verklaring.

De nieuwe kaart is een 100 procent Marokkaanse creatie. Deze zal ook aan minderjarigen worden uitgegeven en werd ontwikkeld na een uitgebreid onderzoek naar de nieuwe methodes die in de wereld worden gebruikt.

Mouhcine Yejjou, afdelingscommissaris belast met de ontwikkeling van de identiteitskaart bij de DGSN, stelt dat de nieuwe kaart de identiteit van Marokko weerspiegelt en voldoet aan de behoeften van zowel burgers als de verschillende overheidsinstantie.

Persagentschap MAP vernam van de verantwoordelijke dat de fysieke en digitale functies van de nieuwe kaart het veiliger en betrouwbaarder maken. Ook de toegang tot digitale diensten voor burgers wordt veiliger en gemakkelijker. De kaart krijgt tevens een PIN-code om fraude te voorkomen in geval van verlies of diefstal.

Marokkanen hoeven hun oude identiteitskaart niet te veranderen na de invoer van de nieuwe kaart, waarvan de aanvraag goedkoper zal zijn dan de actuele kaart.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team