Zoeken

Marokko: onvrede in Nador na vrijlating vermeende pedofiel

2 december 2018 - 19:20 - Marokko

©

In Nador heerst onvrede sinds de voorwaardelijke vrijlating van een vermeende pedofiel. Intussen durft het 9-jarig slachtoffertje zijn huis niet meer uit.

Amer Benaissa, de oom van de jongen, vertelde aan HuffPost over de nachtmerrie waarin zijn familie terecht is gekomen sinds de seksuele misbruik van zijn neefje in de gemeente Midar bij Driouch, in de regio van Nador.

De jongen weigert nog naar school te gaan. Het was volgens zijn oom een heel goede leerling. Maar het kind werd enkele maanden terug misbruikt door de 67-jarige echtgenoot van zijn tante aan moederskant.

De vermeende pedofiel woont in België en was in Marokko voor een begrafenis. Hij trok het slachtoffer aan met snoepjes en maakte gebruik van het feit dat zijn gezin in België was om het kind in zijn huis te misbruiken. Hij bedreigde de jongen die maandenlang niets vertelde. Maar toen de dader hem opnieuw naar zijn huis probeerde te lokken zocht de jongen hulp bij zijn moeder en vertelde haar wat er was gebeurd.

Het kind werd naar het ziekenhuis gebracht maar de misbruik kon medisch niet worden bevestigd. De verdachte werd als gevolg vrijgelaten en kreeg zelfs toestemming om het land te verlaten. Een meer uitgebreid onderzoek in het academisch ziekenhuis van Oujda bevestigde uiteindelijk dat het kind was misbruikt.

De familie van de jongen eist nu dat de dader opnieuw wordt aangehouden voordat hij naar België vlucht. De zaak wordt sinds dinsdag door de rechtbank behandeld. Het slachtoffer heeft de steun gekregen van de vereniging "Blijf van mijn kind af".

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team