Zoeken

Marokko: schokkende beelden van misbruikpoging massaal verspreid

22 oktober 2018 - 12:00 - Marokko

©

Een nieuwe video van een poging tot seksuele misbruik in Casablanca zorgde in de afgelopen dagen voor veel geschokte reacties op social media in Marokko. De DGSN heeft een onderzoek gestart.

Volgens een verklaring van de veiligheidsdienst heeft de "politie in Casablanca onder toezicht van het parket een onderzoek gestart naar een video op social media van een poging tot misbruik van een jonge vrouw".

Deze "misdaad werd in een gebied afhangend van de politiedienst van Ain Sebaa" gepleegd. Het slachtoffer heeft geen aangifte gedaan en niemand deed melding van het incident op het noodnummer 19.

In het filmpje hoort men iemand aan een tweede persoon zeggen dat ze moeten roepen om aan de dader te doen begrijpen dat hij wordt gefilmd. Maar de verdachte wordt 60 seconden lang gefilmd zonder te reageren.

Wordt de dader geïdentificeerd en gearresteerd dan riskeert hij van vijf tot tien jaar gevangenisstraf en een boete gaande van 10.000 tot maximaal 100.000 euro. Als het slachtoffer minderjarig, zwanger of gehandicapt is, dan is de maximale straf 20 jaar gevangenis en 200.000 dirham boete.

Bladna.nl