Zoeken

Fransman in Marokko vervolgd na schenden vlag

5 september 2018 - 14:50 - Marokko

©

De politie in Marrakech heeft een onderzoek gestart naar een Fransman die in Marokko woont, wegens het schenden van de Marokkaanse vlag.

In een filmpje op internet wordt de 61-jarige Fransman ervan beschuldigd "suggestieve handelingen die de nationale vlag schenden" te hebben gepleegd.

De nationale veiligheidsdienst DGSN meldt in een verklaring dat een onderzoek werd gestart naar de omstandigheden waarin de beelden werden gefilmd en op internet verspreid. De Fransman zal voor de rechter worden geleid nadat de resultaten van het onderzoek bekend zullen zijn.

In Marokko wordt het schenden van de nationale vlag streng gestraft. In maart 2014 was een Marokkaan voor dergelijke feiten tot 10.000 dirham boete betaald. Hij had toen de vlag van Marokko bij Souk Bab Sidi Abdelwahab in Oujda vervangen door een rode vlag waarop in het Arabisch "Er is geen God dan Allah" geschreven stond.

Enkele maanden daarvoor was een Kamerlid van de Istiqlal partij tot 4 maanden celstraf en een boete van 4000 dirham veroordeeld omdat hij de vlag kapot had gescheurd in Imintanout.

Op het schenden van de vlag staat in Marokko van 6 maanden tot 3 jaar gevangenisstraf en een boete dat kan oplopen tot 100.000 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team