Zoeken

Marokko: minister weigert kinderen ochtendgebed te laten doen

11 februari 2018 - 12:00 - Marokko

©

Minister Rachid Talbi Alami van Sport en Jeugd vindt het onbegrijpelijk dat kinderen tijdens vakantiekampen ’s nachts worden wakker gemaakt om te gaan bidden.

Tijdens een persconferentie over de kandidatuur van Marokko voor de organisatie van het WK-2026 verklaarde de bewindsman dat het "tijdens zomerkampen verboden is om kinderen om 3 uur ’s nachts wakker te maken zodat ze het Fajr gebed kunnen verrichten".

Volgens Rachid Talbi Alami mag ook niet worden getolereerd dat kinderen in de zon blijven zitten tijdens het vrijdagsgebed.

De bewindsman belooft verenigingen die kinderen daaraan onderwerpen en het nieuw programma niet respecteren, niet meer aan de organisatie van zomerkampen te laten deelnemen. Een verwijzing naar een vereniging dicht bij de PJD partij.

TelQuel ontmoette de voorzitter van deze vereniging. De voorzitter zou nooit kinderen hebben gedwongen om het Fajr gebed te verrichten. De kinderen "doen dat spontaan", omdat ze het "van thuis uit gewend zijn". Volgens hem mag men kinderen niet verbieden om te bidden zoals men ze ook niet mag dwingen "omdat de meerderheid van hen niet de wettelijke leeftijd heeft om te bidden".

Bladna.nl