Zoeken

Marokko: minister geeft interview in pyjama (video)

19 september 2023 - 19:00 - Marokko

©

Op het internet hebben Marokkaanse gebruikers kritiek geuit op de outfit van minister Abdellatif Ouahbi van Justitie tijdens een interview met een internationale zender.

Tijdens een live-uitzending op BBC Arabic om vragen te beantwoorden over de acceptatie door Marokko van Algerijnse hulp na de verwoestende aardbeving van 8 september, leek Abdellatif Ouahbi een donkerrode pyjama te dragen. Een kledingkeuze die niet echt in de smaak viel bij Marokkaanse internetgebruikers. Sommigen dreven de spot met de bewindsman en veroordeelden zijn gebrek aan professionaliteit. "De minister van Justitie verschijnt op een internationale zender in een pyjama. God zegene zijn zelfvertrouwen," schreef een Marokkaanse internetgebruiker op Facebook.

Lees ook: Algerijnse hulp aan Marokko: Abdellatif Ouahbi ontkent

Anderen vonden dat de verschijning van de minister in een ongepaste outfit de internationale reputatie van Marokko ondermijnde. Het is "een belediging voor de staat Marokko," uitte een andere gebruiker zijn verontwaardiging. Er is een campagne gestart op sociale media om zijn ontslag te eisen. Veel gebruikers deelden de hashtag "#Ouahbi_leave".

Lees ook: Marokkaanse minister van Justitie onder vuur door zoon (video)

In januari had Abdellatif Ouahbi al kritiek gekregen van internetgebruikers na een uitspraak die volgens hen schadelijk was voor het Marokkaanse onderwijssysteem. Gevraagd naar beschuldigingen van nepotisme bij het advocatenexamen, zei de minister dat zijn zoon het examen had gehaald omdat "zijn vader rijk is" en hij het zich kon veroorloven om in het buitenland te studeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team