Zoeken

Marokko: minder gemengde huwelijken door coronavirus

1 december 2020 - 11:00 - Marokko

©

In Casablanca zijn er dit jaar veel minder gemengde huwelijken geregistreerd dan de voorgaande jaren. De voornaamste oorzaak van de daling is de coronavirus-pandemie.

Uit cijfers van de sociale rechtbank van eerste aanleg in Casablanca blijkt dat het aantal gemengde huwelijken tot 24 november 2020 met meer dan 60% is gedaald. Volgens Malika Chgoura, openbaar aanklager van de rechtbank in Casablanca, zijn er sinds het begin van het jaar 506 huwelijksakten afgegeven voor huwelijken tussen Marokkaanse staatsburgers en partners met een andere nationaliteit. Vorig jaar waren dit er nog 1295 over dezelfde periode, meldt persbureau MAP.

Volgens Chgoura wordt de daling van deze huwelijken voornamelijk veroorzaakt door de sluiting van de Marokkaanse grenzen waardoor het een stuk lastiger is om naar Marokko te verhuizen of juist vanuit het koninkrijk naar andere landen te vertrekken. Dit is echter niet de enige reden die gerelateerd is aan de maatregelen tegen de coronavirus-pandemie. Ook het feit dat de gespecialiseerde rechtbanken in Marokko gedurende de drie maanden durende lockdown deze zaken niet in behandeling hebben genomen, is een oorzaak van de daling van het aantal gemengde huwelijken in Casablanca.

De echtgenoten en echtgenotes met een andere nationaliteit dan de Marokkaanse zijn afkomstig uit Frankrijk (137), Saudi-Arabië (44), de Verenigde Staten (36), Turkije (32), Groot-Brittannië (27), Duitsland (22), Italië (19), Canada (17), Egypte (15), Algerije (14), Spanje (13), Tunesië (12), Qatar (11) en Nederland (10).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team