Zoeken

Marokko meest aantrekkelijk land in Afrika

6 juni 2022 - 10:20 - Marokko

©

Marokko is in 2022 het meest aantrekkelijke Afrikaanse land geworden. Dit blijkt uit de stabiliteits- en aantrekkingsindexen van het Amadeus Instituut.

In een verklaring zegt het Amadeus Instituut dat Marokko voor het eerst sinds de oprichting van de Afrikaanse woonaantrekkelijkheids- en stabiliteitsindexen in 2012, de hoogste trede van het podium heeft bereikt op het gebied van aantrekkelijkheid, nog vóór Zuid-Afrika. Het koninkrijk staat op plaats 3 van de stabiliteitsindex. "Traditioneel goed scorend in deze categorie, handhaaft het land zijn positie ten opzichte van het voorgaande jaar," zegt dezelfde bron.

Lees ook: Marokko domineert ranglijst trendy bestemmingen in Afrika

Het Amadeus Instituut merkt op dat de wereldwijde economische situatie en de verzwakking van veel economieën en sectoren, zoals het toerisme, veel landen op het Afrikaans continent hebben getroffen. Maar Marokko heeft in deze context een sterk aantrekkingsprofiel weten te behouden, dankzij zijn macro-economische indicatoren, de kwaliteit van zijn regelgeving en infrastructuur, en de ontwikkeling van zijn financieel systeem.

De Afrikaanse stabiliteits- en aantrekkingsindexen zijn bedoeld om de economische prestaties, de sociale en ecologische kwetsbaarheden en het politieke en veiligheidskader van alle Afrikaanse landen te meten, aan de hand van meer dan 70 indicatoren uit Afrikaanse en internationale gegevensbanken. De indexen zijn in 2012 in het leven geroepen door het Amadeus Instituut met de steun van de Casablanca Finance City Authority.

Lees ook: Marokko stijgt 6 plaatsen op ranglijst van sterkste paspoorten

Het Amadeus-instituut zegt dat de Afrikaanse stabiliteits- en aantrekkingsindexen een algemeen beeld geven van de economische, politieke en veiligheidssituatie van het continent en de prestaties van de Afrikaanse landen vergelijken, rekening houdend met de specifieke kenmerken die eigen zijn aan elk van hen en aan elk van de subregio’s van het continent.

Bladna.nl