Zoeken

WiFi-diefstal van buren: Marokko enig Afrikaans land in top 5

9 augustus 2022 - 21:00 - Marokko

©

Marokko is het enige Afrikaanse land op de ranglijst van landen waar men gebruik maakt van het WiFi-netwerk van de buren. Dit blijkt uit een studie van de Global Consumer Survey van het Duitse instituut voor statistiek Statista.

Met een positief responspercentage van 9% van de bevolking, delen de Marokkanen en de Zwitsers de 4ᵉ plaats in de rangschikking van landen waar men het vaakst gebruik maakt van het WiFi-netwerk van de buren. Marokko is het enige Afrikaanse land op deze ranglijst. Het is ook het land met de hoogste internetpenetratie in Afrika.

Lees ook: Marokko bij goedkoopste Afrikaanse landen voor mobiele data

De kampioenen van deze praktijk zijn de Europeanen. Daarbij voeren de Nederlanders en Belgen (16%) de top drie aan, gevolgd door de Mexicanen die 14% halen. "Dit is meer dan het dubbele van het aandeel dat wordt gemeten in de buurlanden Frankrijk en Duitsland, waar respectievelijk 6% en 7% van de internetgebruikers toegeven dat ze gebruik maken van een draadloos netwerk in de buurt," merkt Statista op.

Lees ook: Orange Marokko investeert 6 miljard dirham in breedbandinternet

"We stellen vast dat Europeanen het meest gebruik maken van deze praktijk, terwijl de Verenigde Staten en China de laagste percentages internetgebruikers hebben, die zonder toestemming de WiFi van hun buren gebruiken (respectievelijk 3% en 2%)," voegt het Duitse bedrijf eraan toe. Statista voerde de enquête uit tussen 2021 en 2022 onder volwassenen in verschillende landen en had tussen 1000 en 7000 respondenten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team