Zoeken

Marokko: man die al 10 jaar overleden is plots terug

13 juli 2020 - 16:40 - Marokko

©

De Marokkaanse politie heeft een onderzoek gestart na de publicatie van een video op sociale media waarin een man vertelt hoe zijn broer Benaissa Q. in 2007 in de gemeente Rmilat bij Sidi Kacem, dood werd verklaard en begraven werd en 10 jaar later plots levend bleek te zijn.

Le360 bericht dat de zaak van 2007 dateert. Het slachtoffer werkte op een boerderij in Sidi Belhaj en zou toen getuige zijn geweest van een moord gepleegd door de zoon van de eigenaar van de boerderij.

De procureur des Konings bij het hof van beroep in Kenitra heeft het lichaam van de man die in plaats van Benaissa Q. werd begraven, laten opgraven om hem te kunnen identificeren.

Benaissa Q. vertelde aan de politie over de moord en zijn verdwijning. De zoon van zijn werkgever zou het slachtoffer hebben doodgeslagen en vervolgens de kleren van Benaissa hebben opgeëist voor het slachtoffer. Hij zou vervolgens met een medeplichtige het lichaam in een irrigatiekanaal hebben gedumpt.

Benaissa werd daarop naar een onbekende plek gebracht en aan een andere man overgedragen die hem tien jaar lang in een stal met koeien en schapen zou hebben gegijzeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team