Zoeken

Marokko: Mamounia blijft Marokkaans ondanks privatisering

24 november 2018 - 14:00 - Economie

©

Het La Mamounia paleis in Marrakech behoort tot de bedrijven die de Marokkaanse regering in de komende maanden wil privatiseren.

Het paleis is nu voor 65% eigendom van spoorwegmaatschappij ONCF. De rest behoort tot de stad Marrakech en de CDG bank. Volgens minister Mohamed Benchaaboun van Financiën en Economie zal het paleis Marokkaans eigendom blijven, ondanks de geplande privatisering.

"Het La Mamounia blijft Marokkaans. Deze voorwaarde zal worden vermeld in de aanbesteding voor de privatisering.", aldus de bewindsman tijdens een parlementssessie. Volgens l’Economiste zal de privatisering via de beurs gebeuren en slechts 5 of 10% aandelen betreffen.

Meerdere Kamerleden verzetten zich tegen een privatisering van La Mamounia. Onder hen Aziz Lebbar (PAM) die de andere Kamerleden, de Commissie Financiën, de meerderheid en de oppositie oproept om een privatisering tegen te houden.

Naast La Mamounia heeft de staat ook de privatisering besloten van de elektriciteitscentrale van Tahaddart, eigendom van de ONEE (48%), de Spaanse Endesa (32%) en Siemens (20%).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team