Zoeken

Meerdere landen geïnteresseerd in gaspijpleiding Marokko-Nigeria

10 november 2018 - 14:40 - Economie

©

Verschillende West-Afrikaanse landen, waaronder Mauritanië en Senegal, zijn geïnteresseerd in het gaspijpleidingsproject tussen Marokko en Nigeria.

Volgens minister Aziz Rebbah van Energie zijn nog onderzoek aan de gang en werkt een gemengde commissie aan de ontwikkeling van het project. "West-Afrikaanse landen zijn nog steeds erg geïnteresseerd in deze toekomstige infrastructuur, waaronder Mauritanië, dat als producent wil deelnemen", verklaarde de bewindsman aan l’Economiste.

Rabbah stelde tevens dat het gaspijpleidingsproject Marokko-Nigeria en het gaspijpleidingsproject Algerije-Nigeria, dat in oktober vorig jaar van start is gegaan, "complementair kunnen zijn, zoals nu het geval is voor de gaspijpleiding Maghreb-Europa die via Marokko loopt en Medgaz die Algerije en Europa rechtstreeks verbindt".

De bewindsman bevestigde ook dat de gaspijpleiding Maghreb-Europa in 2021 eigendom van Marokko zal worden, eraan toevoegend dat de Spanjaarden geïnteresseerd zijn in een verlenging van het contract.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team