Zoeken

Marokko schenkt grote hoeveelheid kunstmest aan Senegal

25 oktober 2022 - 09:00 - Economie

©

De Marokkaanse OCP-Groep heeft een grote hoeveelheid meststoffen geschonken aan Senegal, om het land te ondersteunen in zijn strijd tegen de voedselonzekerheid.

Het gebaar van solidariteit speelt zich af tegen de achtergrond van de oorlog in Oekraïne, met onder meer stijgende kunstmestprijzen als gevolg. De donatie betreft 25.000 ton fosfaatproducten, waaronder 10.000 ton DAP (Diammoniumfosfaat), 5000 ton TSP (Triple Super Phosphate) en 10.000 ton meststoffen, die tegen gereduceerde prijzen aan kleine producenten zullen worden verkocht.

Lees ook: Marokkaanse concern OCP helpt 44 miljoen boeren

Naast de schenking van meststoffen biedt de OCP ook opleidingen met betrekking tot goede landbouwpraktijken aan Senegalese boeren, de specifieke aanbevelingen voor de kwaliteit van meststoffen en oplossingen voor financiering. De overdrachtsceremonie werd bijgewoond door Hassan Naciri, de ambassadeur van Marokko in Senegal, de Senegalese minister van Landbouw, Aly Ngouille Ndiaye, en OCP-directeur in West-Afrika, Mohamed Benzekri.

Ambassadeur Hassan Naciri zei tijdens de ceremonie dat de schenking aan Senegal opnieuw vormgeeft aan "de nauwe banden van bloed, spiritualiteit, solidariteit en de diepe overtuiging van de gemeenschappelijke bestemming en toekomst van beide landen". Volgens Naciri is "Marokko er vandaag trots op dat die de kern vormen van een stevig partnerschap voor de levering van meststoffen, de ondersteuning van Afrikaanse landbouwers en de uitwisseling van expertise op landbouwgebied met broederlanden en in het bijzonder met Senegal, om samen te evolueren naar efficiënte, veerkrachtige en duurzame agrovoedingssystemen".

Lees ook: Omzet fosfaatgroep OCP stijgt door conflict Rusland-Oekraïne

De Senegalese minister verwelkomde "de ingrijpende daad, die het partnerschap tussen Marokko en Senegal verder versterkt, bijdraagt tot het faciliteren van de toegang tot meststoffen voor kleine producenten, het verlagen van de productiekosten, het verhogen van de nationale productie en het bestrijden van de hoge kosten van levensonderhoud, door de beschikbaarheid van landbouwproducten te verbeteren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team