Zoeken

Marokko levert 370.000 ton meststoffen aan Afrikaanse landen tegen verlaagde prijs

22 juli 2022 - 17:00 - Economie

©

Marokko wil het gebruik van meststoffen in de landbouwproductie in Afrika verbeteren. Fosfaatbedrijf OCP heeft daarom besloten een grote hoeveelheid meststoffen aan een aantal landen te leveren om de landbouw te ondersteunen.

In totaal zal 370.000 ton meststoffen door het OCP tegen een gereduceerde prijs aan Afrikaanse landen worden geleverd. Nada Elmajdoub, Executive Vice President van de groep, gaf dit aan in de marge van de 14e Verenigde Staten-Afrika Business Top in Marrakech.

Lees ook: Marokko concurreert met Rusland op kunstmestmarkt

Het besluit is volgens Elmajdoub bedoeld om deze landen te helpen de lasten te verlichten van de stijging van de kunstmestprijzen op de wereldmarkt ten gevolge van het conflict tussen Rusland en Oekraïne. De voorraden vrijgekomen meststoffen zullen, samen met 180.000 ton voedingsstoffen, ter beschikking van het Afrikaanse continent worden gesteld.

Lees ook: OCP verhoogt meststoffenproductie ondanks Russisch ammoniaktekort

De stap van Marokko volgt op de aankondiging van de AfDB dat eind augustus 500.000 ton kunstmest aan verschillende West-Afrikaanse landen zal worden geleverd. Daartoe behoren Mali, Burkina Faso en Ghana. Hiermee wil de Afrikaanse Ontwikkelingsbank haar huidige achterstand inhalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team