Zoeken

Marokkanen tonen weinig interesse in Islam

13 augustus 2012 - 10:46 - Gemeenschap

©

Marokko is één van de landen waar men het minst om geloof geeft, volgens een studie van het VS-instituut Pew, gepubliceerd op donderdag in de Verenigde Staten.

Moslims geloven in Allah en de profeet Mohammed, maar hoe de Islam wordt geïnterpreteerd verschilt van de ene regio naar de andere.

De studie, uitgevoerd in 39 landen, toont aan dat 60% van de moslims uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika, niet erg gehecht zijn aan hun religie, tegen slechts 50% van de moslims in de communistische landen.

Het onderzoek getiteld "De toekomst van moslims in de wereld" bespreekt de psychologische kenmerken van de moslims en hun verschillen, de religieuze praktijken en de interpretatie van de voorschriften van de Islam, die vaak bepaald worden door het woonland.

Ook blijkt dat 35 plussers meer religieus zijn dan de jongeren in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, namelijk in Marokko, concludeert de studie uitgevoerd op een steekproef van 38.000 mensen tussen 2008 en 2012 in landen waar 67% van de moslims in de wereld leven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team